Ansigtsmaling Historie

Ansigtsmaling i historien

Kosmetikkens historie kan spores helt tilbage til oldtidens Egypten, Assyrien, Persien og Indien, hvor man har fundet paletter med rester af datidens øjenmake-up. Her brugte både mænd og kvinder kosmetik i form af cremer, øjenmakeup og parfumer.

Også hos flere stammefolk var brugen af makeup særdeles udpræget. her markerede man sin sociale status via kropsdekorationer og ansigtsmaling.
Brugen af makeup forelå for det meste de højest socialt stillede.
Kosmetikkens historie er præget af ikke mindst de æstetiske normer, men også kulturelle og religiøse aspekter har haft stor betydning for brugen af makeup op gennem tiden.

Ansigtsmaling børn.dk– Book en ansigtsmaler her på siden

I de tidlige kristne samfund fik kirkens forbud mod makeup stor betydning, denne mente at man ikke kunne forbedre Guds skaberværk, og dette betød at mange helt droppede at bruge makeup, eller i flere kvinders tilfælde, at makeuppen blev lagt i en mere afdæmpet form.
Under renæssancens, vendtes det hele dog på hovedet, og det blev yderste mode med ansigtsmaling, den giftige blyhvidt og rouge havde sit indtog indtil 1700-tallets slutning.
I 1800-tallet blev det igen anset for moralsk forkasteligt at bruge make-up, dette var et resultat på renæssancens overdrevne forbrug af kosmetik.
Ansigtet derimod skulle være nøgent og naturligt, denne holdning ændrede sig dog også i slutningen af 1800 tallet, hvor det blev acceptabelt for kvinder at bære en let ris-pudder og rouge.
I 1900-tallet åbnedes den første skønheds klinik af Helena Rubinstein i London.